Az Ér TV 156. adásának rövid tartalma:

Az elmúlt héten közel 120 gyermek részvételével zajlott Székelyhídon a már hagyományosan megszervezett hittantábor, melyre kilátogatott Böcskei László nagyváradi római katolikus megyéspüspök is.

Július első hétvégéjén tartották a Hegközpályi községi napokat. A jól szervezett rendezvény változatos programja minden korosztálynak igyekezett kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújtani. Ebbe kukkanthatnak most bele.

Csokaly nagy szülöttére, a magyar statisztikai tudományok egyik megteremtőjére Fényes Elekre emlékeztek az elmúlt vasárnapon, melyet követően jó hangulatú családi napot tartottak az emlékpark háta mögött lévő sportpályán.

A tájfutók évről-évre visszatérő vendégeivé váltak a hegyközszentmiklósi termál-strandnak, és a környék dombjainak, erdőinek. Az elmúlt hétvégén szervezett megmérettetésen gazdára talált a Madarász, a Varadinum és a Barátság kupa is.

Népviseletek parádéja, össztánc az összetartozás jegyében, tánccsoportok gálaműsora, szólisták csodaszép éneke. így volt teljes a Micskén megszervezett XIV. Partiumi néptánctalálkozó.

01:01 – Hittantábor Székelyhídon
06:38 – Hegyközpályi községi nap
16:46 – Családinap Csokalyon
23:52 – Újabb tájfutófesztivál zajlott
26:47 – Néptáncosok találkozója Micskén
34:39 – Rövid hírek