Az Ér TV 125 adásának rövid tartalma:

November 12-14 között a lengyelországi Poznanban rendezték meg a Stihl Timbersports világbajnokokságot, ahol a román válogatott keretében négy székelyhídi GV Team-es favágó is versenyzett.

2011-től kezdve a különféle világnapok sorába, elsőként Magyarországon emelték be, törvénytervezet formájában a Magyar Nyelv Napját. Idei évtől Romániában is ezen a napon, november 13-án, különféle rendezvényeken, különféle módokon lehet a magyar nyelvvel összefüggő eseményeket rendezni. Így volt ez Szalacson és Ottományban is.

“Amíg egy nép énekel, messzire hallatszik, hogy létezik.” Ezzel a Sütő András gondolattal hívták és várták az érmelléki és anyaországi kórusokat a székelyhídi munkásklubba a magyar nyelv napját követő napon, november 14-én.A meghívásnak 10 kórus és egy citerazenekar mintegy 200 tagja tett eleget, hogy a dallam szárnyán szárnyalva eltöltsön egy közös, éneklős délutánt.

Asztaldíszek, kopogtatók, állatkák és őszi képek készültek a november 12.­i szülőgyermek kreatív őszbúcsúztató foglalkozáson a székelyhídi református napköziben, ahol az anyukák gyermekeikkel közösen természetes anyagokból alkottak.

Adásunk végén rövid híreinket láthatják.

Tartalomjegyzék:

00:56 Poznanban volt a Stihl Timbersports világbajnokság
05:00 A Magyar Nyelv Napja Szalacson és Ottományban
10:16 XI Érmelléki kórustalálkozó Székelyhídon
27:12 A közös alkotás öröme a székelyhídi református napköziben
30:40 Rövid hírek