Az Ér TV 105. adásának rövid tartalma:

Kellemes az illata, finom nyugtató hatású tea, limonádé készül belőle, divatos a színe, és értékes a belőle kivont illóolaj. Mindez nem más, mint a levendula, melyet környékünkön nagy mennyiségben egyedül Monospetriben a Végső család kertjében találunk. Ellátogattunk tehát, s most csokorba kötve kínáljuk Önöknek az ott látottakat.

Nagykágyán idén harmadik alkalommal rendezték meg a családi napot, a népszerű nagykágyai vágtán idén Farkas Ármin nyert.

A Létavértesi Rozsnyai Gyűjtemény és az Írinyi kiállító terem idén is kapcsolódott a múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. A látogatók Létavértes és az Érmellék értékeit tekinthették meg állandó és időszaki kiállítások által, de felléptek a környék művészeti csoportjai is, és még ételkóstolgatás is volt.

Tizenharmadik alkalommal szerveztek Partiumi Néptánc Találkozót. Most is Micskén gyűltek össze a határ menti régió néptáncosai. S mint ahogy az lenni szokott hagyományőrzés, jókedv és fergeteges mulatság jellemezte az együttlétet.

Csaplár Angéla római katolikus kántornő főszervezésében éppen ezekben a napokban zajlik Székelyhídon a hittantábor. Szentmisék, csoportos és kézműves foglalkozások, Pintér Béla koncert és még kirándulás is rejtőzködik a programban.

Tartalomjegyzék:

01:03 – Virágzik a levendula

05:42 – Nagykágyai családi nap

10:12 – Múzeumok éjszakája Létavértesen

15:56 – Partiumi néptánctalálkozó

20:00 – Katolikus hittantábor Székelyhídon

27:57 – Rövid hírek és programajánló