Az Ér TV 102. adásának rövid tartalma:
Először rövid híreinket és a környék programajánlóit tekinthetik meg.

Lassan bezárják kapuikat az iskolák, és minden gyerek kedvére töltheti el tanulás nélkül a nyári vakáció heteit. De hogy hogyan vélekednek a mögöttük hagyott évről a kisiskolás gyerkőcök, azt hadd mondják el, ők, maguk.

Hétről hétre figyelemmel kísértük városunk két futballcsapatának, a Székelyhídi Sportklubnak és a Szentmiklósi Toldynak lejátszott mérkőzéseit. Most egy kis pihenés következik a csapatok számára, hiszen az elmúlt héten mindketten lejátszották idényzáró meccsüket. Kis összegzéssel lássuk, ki, hogyan.

Székelyhídet érte az a megtiszteltetés, hogy a június 2-án megrendezendő Stihl Timbersports országos favágó bajnokság házigazdája lehessen. Ahogyan a szurkolók, úgy a várost méltán képviselő GV Team tagjai is javában készülnek már, ezt bizonyítja, hogy már túl is vannak a megmérettetés előtti utolsó edzőtáborukon.

Az elmúlt hét szombatján jótékonysági napot tartottak a Gálospetriben működő Szentháromság Gyermekotthonban, ahol a szabadtéri szentmisén Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mondott szentbeszédet.

95 évvel ezelőtt létrejött egy békediktátum, amely az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása miatt újrahatározta Magyarország, Ausztria, Románia, Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság határait. Ezt a diktátumot ma Trianoni Békeszerződésnek ismerjük. Június 4.-én erre a napra emlékezünk, ahogyan tették azt Csokalyon is, ünnepi koszorúzással.

Adásunk végén a a székelyhídi, hegyközszentmiklósi és érköbölkúti nyolcadikos diákok ballagásán készült videóinkat nézhetik meg.

Tartalomjegyzék:

00:50 Rövid hírek és programajánlók
14:52 Gyerekek mondják az iskoláról és a vakációról
19:47 Évértékelés a Székelyhídi Sportklubnál
26:00 Stihl Timbersports edzőtáborban
31:37 Jótékonysági nap a Szentháromság gyermekotthonban Gálospetriben
38:16 Magyar összetartozás napja Csokalyon
53:27 Ballagtak a székelyhídi, hegyközszentmiklósi és érköbölkúti nyolcadikos diákok