Kokovai Csongor kumite aranyéremmel, Deák Gergő pedig kumite bronzéremmel tért haza a Románia-kupa versenyéről a fővárosból. Kokovai Csongor már az Európa-bajnokságon elért ezüstérmével „üzent” edzőjének, hogy lehet számítani rá. (Ahogy arról áprilisi számunkban beszámoltunk, a Phoenix sportolói nemrég legjobb Európa-bajnoki szereplésüket érték el Egerben.) Az ő munkabírásáról mindent elmond, hogy hetente háromszor, hétfőnként, szerdánként és péntekenként 18.30-tól 20 óráig edz társaival a székelyhídi sportcsarnokban. De, hogy a kedd és a csütörtök se teljen program nélkül, olyankor fociedzésre adja a fejét és ott is kiemelkedik társai közül. Nagyon bízom abban, hogy hallani fogunk majd a felnőtt Kokovai Csongorról, bármelyik sportágat is választja majd a jövőben.

Hála az Istennek a székelyhídi karatékák mostanában rendszeresen érmekkel gazdagítják Székelyhíd városát. Ha eddig bárki is kételkedett volna Guba József szakmai munkájában, mára mindenki beláthatja, érdemes befektetni energiát és akár pénzt is karatézni vágyó gyerekeinkbe.

A Phoenix csapata szívesen fogadja a sportkedvelők anyagi vagy természetbeli támogatását, ugyanis az utaztatás vagy a világversenyeken való részvételek egyéb költségei jelentős többletterhet rónak a szülőkre, a sportágban pedig kevés az egyéni szponzor.


Írta: Juhász György