^ Vissza Fel

A használt étolajgyűjtési akció tombolasorsolásának nyertesei

  2021. november 26. péntek 
 45

November 23-án, kedden zajlott a hatodik használt étolajgyűjtés Székelyhídon. A környezetvédelmi akció ismét rendkívül eredményes volt. A két helyszínen, a Polgármesteri Hivatal előtt valamint a Városi Piacon összesen körülbelül 260 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le Székelyhíd környezettudatos polgárai. A gyűjtésben az Ér hangja önkéntesei segédkeztek. Az esemény szervezői minden résztvevőnek hálásak a támogatásért és a pozitív hozzáállásért. Az eseményen résztvevők tombolajegyet kaptak, a tombolasorsolást pedig a Rádió Ér november 26-i reggeli élő adásában tartották meg.

A tombolasorsolás nyertesei a következők:

1 díj – Borozsnyai Ildikó (nyereménye 2 liter háztartási étolaj – tombola szelvényszáma: 131)

2 díj – Lazăr Ştefan (nyereménye 1 db. falinaptár – tombola szelvényszáma: 125)

3 díj – Sikula Katalin (nyereménye 1 db. falinaptár – tombola szelvényszáma: 108)

A tombolasorsolás nyertesei december 2. után vehetik fel nyereményeiket minden hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között Tiponucz Tibornál, a székelyhídi Polgármesteri Hivatalban.

Vuk Székelyhídon

  2021. november 25. csütörtök 
 26

December 4-én szombaton 16.00 órai kezdettel egy csodás családi eseményre hívja a Székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színház a kicsitket és a nagyokat. A Nagyvárad Táncegyüttes előadásában a VUK című előadás lesz megtekinthető.

Az előadásra a járványügyi szabályoknak megfelelően 12 éves kor felett csak oltással rendelkezőket várunk. Jegyek elővételben és korlátozott számban a színház igazgatóságán válthatók. Gyermekeknek: 10 ron. Felnőtteknek: 15 ron. Egy csodás mesével hangolódjunk együtt a Mikulás érkezésére.

Ismét eredményes használt étolajgyűjtés Székelyhídon

  2021. november 24. szerda 
 13

November 23-án, kedden zajlott a hatodik használt étolajgyűjtés Székelyhídon. A környezetvédelmi akció ismét rendkívül eredményes volt. A két helyszínen, a Polgármesteri Hivatal előtt valamint a Városi Piacon összesen körülbelül 260 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le Székelyhíd környezettudatos polgárai. A gyűjtésben az Ér hangja önkéntesei segédkeztek. Az esemény szervezői minden résztvevőnek hálásak a támogatásért és a pozitív hozzáállásért. Az eseményen résztvevők tombolajegyet kaptak, a tombolasorsolást november 26-án élő adásban közvetíti a székelyhídi Rádió Ér (https://erhangja.ro/radio).

Szünet a Rádió Ér és az Értágító háza táján

  2021. november 24. szerda 
 31

November 29 ,30. és december 1-én szünetel a Rádió Ér reggeli élő adása a “Jó Reggelit”, valamint a következő Értágító című podcast rész december 3-án jelenik meg, a már jól megszokott platformjainkon.

Díjmentes lombtalanítás Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban

  2021. november 19. péntek 
 49

A Székelyhídi Városi Önkormányzat, az AVE Bihor szemétszállító céggel közösen ősz végi lombtalanítási akciót szervez 2021. november 24. és november 30. között, munkanapokon Székelyhídon és a hozzá tartozó öt faluban. Az akció szervezői megkérnek mindenkit, hogy zsákokba gyűjtve (műanyag zsák is megfelel) tegyék ki az összegyűjtött lombot (falevelet, avart, növényi eredetű hulladékot) az utcára, azon a napon amikor az utcájukban vagy településükön gyűjtik a szemetet. Fontos, hogy a zsákokat mindenképpen reggel 8.30 előtt tegyék ki.

VI. Használt Étolajgyűjtés Székelyhídon

  2021. november 15. hétfő 
 77

Használt étolajgyűjtési akciót szervez Székelyhídon 2021. november 23-án, kedden, 9–13 óra között az Érmelléki Turizmusfejlesztő Egyesület a Székelyhídi Polgármesteri Hivatallal közösen. A használt háztartási olajat két helyszínen, a polgármesteri hivatal előtt és a városi piac bejáratánál lehet majd leadni.

Az akció célja, hogy a lakosság környezetkímélő módon szabadulhasson meg a használt étolajtól. A használt étolajat lehűtés után szűrjék le és öntsék valamilyen jól záró edénybe, vagy vissza a saját palackjába. Minden résztvevő tombolajegyet kap ajándékba, melynek sorsolását november 26-án, pénteken, élő adásban közvetít a Rádió Ér, Jó Reggelit! című reggeli élő adása. (erhangja.ro/radio).

Lego tanfolyam pedagógusok számára Székelyhídon

  2021. november 11. csütörtök 
 50

Az „Oktatási és egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása a székelyhidi roma közösségben” című, PN1003 kódszámú projekt keretén belül egy 5 napos Legó módszertani tanfolyam kerül megszervezésre, Székelyhídon, a Petőfi Sándor Elméleti Liceum oktatói részére. A képzés szervezője a Székelyhíd Város Önkormányzata és az Ér Hangja Egyesület.

Jelentkezési határidő november 19 péntek, 14:00 óra. További részletekért és a jelentkezés leadásával kapcsolatban forduljanak hozzánk e-mailben az erhangja1@gmail.com címen vagy a 0762-830344 telefonszámon.

Igényelhető a fűtéstámogatás

  2021. november 11. csütörtök 
 34

Megkezdte a 2021–2022-es időszakra vonatkozó fűtési támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok kiosztását, illetve a kérelemhez szükséges okiratok fogadását október második felétől a Székelyhídi Szociális Ellátások Igazgatósága (DAS Săcueni), a városi polgármesteri hivatal szociális ügyekért felelős osztályán.

A fűtési támogatásban székelyhídi, illetve a hozzá tartozó falvak valamelyikében lakcímmel rendelkező családok és egyedül élő személyek részesülhetnek. A támogatás odaítélése során figyelembe veszik a családtagokra eső nettó havi jövedelmet, illetve a lakásban használatos fűtési rendszert is (gázfűtés, elektromos vagy hőenergia, fa- vagy szénalapú fűtés). A fűtési támogatást a hideg időszak teljes egészére adják (2021. november 1. – 2022. március 31.), vagy ennek egy részére, a kérelem és a szükséges okiratok benyújtásának időpontjától függően.

A formanyomtatványokat a polgármesteri hivatal székhelyén a szociális ügyekért felelős osztályon adják ki hétfőtől péntekig 8.00–16.30 között. Az aktuális járványhelyzetre való tekintettel az épületbe csak a zöldigazolvánnyal rendelkezők léphetnek be, azonban az osztály munkatársai kimennek azokhoz, akik nem rendelkeznek ezzel, és tőlük is átveszik az igényléseket. A formanyomtatványok ugyanakkor letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról (www.sacueni.ro/asistenta-sociala). Ugyancsak itt tájékozódhatnak a támogatás feltételeinek részleteiről is. A szociális igazgatóság javasolja, hogy igénylés előtt ellenőrizzék a kizáró jellegű javak listáját, ez szintén megtalálható a honlapon.

A támogatási kérelmeket legkésőbb minden téli hónap 20-ig lehet benyújtani. Azok a sérülékeny fogyasztók, akik hőenergiával, gázzal, szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, abban az esetben részesülhetnek támogatásban, ha a havi nettó jövedelem családtagonként nem haladja meg a 1386 lejt, egyedül élő személyek esetében pedig a 2053 lejt.