Székelyhíd Város Önkormányzata és a helyi Szőlősgazdák egyesülete szervezésében XXV. alkalommal kerül megrendezésre az Érmelléki Borverseny, melyre a szőlészetben és borászatban jeleskedő gazdák jelentkezése mellett, szeretettel várnak minden érdeklődő személyt.
A bormintákat a már jól ismert négy kategóriában fogadják (1 palack/minta) a verseny napján 2019 február 23-án reggel 9 órától 13.00 óráig a székelyhídi Múzeum épületében.
Az esemény részvételi díja, úgy a borgazdáknak, mint az érdeklődőknek 50 lej/ fő, mely magába foglal egy bőséges előételt és egy ízletes vacsorát, amit a helyi termelők borai és pálinkái kísérnek.
A rendezvényen a Buliszervíz együttes élő zenével szórakoztatja a résztvevőket.
A nevezési díj bormintánként 15 lej, mely ellenében minden arany- és ezüst fokozatot elért mintát serlegekkel jutalmaznak. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével és a zsűri elnöki székében helyet foglal a világszerte jól ismert, kiváló erdélyi borász Dr. Balla Géza. Továbbá a Román Borkóstoló Szövetség alelnöke, valamint a Magyar Bor Akadémia tagja dr. Dorin Popa.
Eredményhirdetés várhatóan 20.00 órakor történik, amit a nagy értékű tombolatárgyak kisorsolása követ, majd reggelig tartó tánc, nóta és dínom-dánom 
További információ Czapp Árpád főszervezőtől a 0741 179 315-ös telefonszámon.