Serena Williams három szettben, döntő rövidítésben kikapott a francia Harmony Tantól a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének első fordulójában, kedden.

A 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, hétszeres wimbledoni bajnok egy nap híján egy évvel ezelőtt, tavaly június 29-én játszott legutóbb mérkőzést egyesben. Akkor is a füves pályás Grand Slam-torna első körében szerepelt, de az első szettben 3:3-nál feladta a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni találkozót, mert egy tenyeres ütés közben megsérült.

A korábbi világelső már csak az 1204. helyen áll a világranglistán, és tétmérkőzésen csupán a múlt héten tért vissza, amikor a tunéziai Onsz Dzsabur oldalán két meccset nyert párosban az eastbourne-i tornán, majd társa sérülése miatt visszaléptek.

A keddi összecsapáson, a ráadásban Williams pontos, erőteljes ütésekkel 4-0-ra elhúzott, aztán – a Wimbledonban élete első főtáblás meccsét játszó – Tan 5-4-re fordított. Az amerikai 6-5-nél vezetett utoljára, és végül 10-7-re veszítette el a döntő rövidítést. A meccs 3 óra 14 percig tartott. – nso.hu