A tavalyi rendezvény nagy sikerére való tekintettel újra költészetnapi verssétát szervez a nagyváradi Szigligeti Színház.

A gyülekező április 11-én 16:30 órakor lesz a színház lépcsőjén, innen a menet a Rimanóczy szálloda mellett kisétál a Körös-partra. Az Ezredévi Emléktér (Libertății) sétányán elhaladva Szacsvay Imre szobrával szemben a résztvevők lemennek a folyópartra, majd onnan a Garasos-híd alatt átkelve tovább sétálnak a következő feljáróig. Ott a fenti sétányon visszafelé indulnak, végül a menet a Szacsvay-szobornál zárul.

A séta ideje alatt a tavalyi rendezvényhez hasonlóan a Szigligeti Színház művészei szavalnak, ezúttal a nemrég elhunyt Kovács András Ferenc Kossuth-díjas és Artisjus-nagydíjas erdélyi magyar költő, író, műfordító verseiből. Részt vesznek a menetben a Lilliput Társulat által működtetett Szigligeti Tanoda fiataljai is, akik szabadon választott verseket adnak elő az egybegyűlteknek. Az idei rendezvényre is mindenkit szeretettel várunk! – a Szigligeti Színház sajtóközleménye