A november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra körülbelül 1.2 millió jegyet adtak el a második értékesítési időszakot követően. Hasszan al-Tavadi, a torna szervezőbizottságának főtitkára kiemelte, a legfőbb infrastrukturális beruházások már elkészültek, jelenleg beüzemelési szakaszban vannak.

A szervezőkhöz tavaly november 21. és december 18. között mintegy 40 millió regisztráció érkezett a jegyvásárláshoz, 17 millió az első értékesítési szakaszban, 23 millió a másodikban. A legnagyobb érdeklődés Argentínából, Brazíliából, Angliából, Franciaországból, Mexikóból, Szaúd-Arábiából, az Egyesült Államokból és a katari házigazdáktól mutatkozott a regisztráció során, közülük aztán véletlenszerű sorsolás útján találtak gazdára a jegyek. A következő szakaszban már érkezési sorrend alapján történik az értékesítés, annak kezdési időpontja azonban egyelőre még nem ismert.

A vb-re valamivel több mint hárommillió jegy kerül kiadásra – a szervezők minden mérkőzésen telt házzal számolnak –, ebből kétmilliót kínálnak eladásra, további egymilliót pedig a nemzetközi szövetségnek (FIFA), illetve partnereinek tartanak fenn.

A külföldről érkező nézők 250 és 800 katari riál (23 ezer és 75 ezer forint) közötti összegért juthatnak hozzá a csoportmérkőzésekre szóló jegyekhez. A döntőre 2200 és 5850 riál (207 ezer és 550 ezer forint) közötti összegért lehet belépőt kapni. A katari lakosok egységesen 40 és 750 riál (15 ezer és 71 ezer forint) közötti összegért vásárolhatnak jegyeket.

Az árak átlagosan harminc százalékkal drágábbak, mint az előző, 2018-as oroszországi világbajnokságon voltak. – nso.hu