A katari labdarúgó-világbajnokság több szempontból is rendhagyó torna lesz. Nemcsak a szokatlan időpont miatt, hanem a szigorú törvények miatt is, melyek betartására most a Daily Star is felhívta a figyelmet, egyben aggodalmát is kifejezte az angol szurkolók miatt.

A katari törvényeket a külföldről érkező szurkolóknak is be kell majd tartaniuk, mert aki megszegi őket, az büntetésre számíthat. Méghozzá igen komolyakra.

Rendőrségi forrásra hivatkozva a Daily Star azt írja, hogy a szexet mellőzni kell az országban, kivéve ha az házasságon belül történik. Máskülönben akár hét év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhető az adott személy/személyek. Lényegében szexuális tilalom lesz érvényben Katarban a világbajnokság idején. A büntetés bizonyos esetekben egy évre is csökkenthető, de aligha érdemes kockáztatni. A katari emberek a köztereken való intimitást sem nézik jó szemmel.

Aki pedig kábítószert próbál becsempészni az országba, az az életével fizethet, mivel halálbüntetést is kiszabhatnak rá.

A Katari Labdarúgó-szövetség főtitkára elárulta, azt is fontolgatják, hogy betiltják a szivárványos zászlók használatát a torna során. – nso.hu