Vasile Dîncu szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog támogatni egy kisebbségi liberális kormányt, és elfogadhatatlannak tartaná, ha ismét Florin Cîţu kapna kormányalakítási megbízást.

A PSD Országos Tanácsának elnöke a Prima Tv-nek nyilatkozva vasárnap kifejtette, a szociáldemokraták „csúfot űznének a választóikból”, ha a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) és az RMDSZ-ből álló, kisebbségi kormányt támogatnának a parlamentből. Emlékeztetett arra, hogy a PSD-nek most kollektív vezetése van, a stratégiájukról nem néhány ember, hanem közel száz fős testület, az Országos Politikai Bizottság dönt.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a párt álláspontja, ha Klaus Iohannis újra Florin Cîţut bízza meg kormányalakítással, Vasile Dîncu kijelentette: a párt politikai bizottságának korábbi határozata értelmében ezt elfogadhatatlannak tartanák. „Ezt elutasítanánk, hiszen a mi bizalmatlansági indítványunk buktatta meg Cîţut” – jelentette ki.

Vasile Dîncu úgy véli, hogy Klaus Iohannis hibázott akkor, amikor a miniszterelnöknek alkalmatlan Florin Cîţu mellé állt, és most az államfő „időhúzásra játszik”. Ugyanakkor szerinte „súlyos hiba lenne” a választások után megalakult koalíció helyreállítása, Florin Cîţu irányítása alatt. – Agerpres/Maszol