Komolyzenei koncerttel és egy érdekes beszélgetéssel zárul a Szent László Napokat is szervező Szent László Egyesület Nyárutó című nagyváradi eseménysorozata 2020. szeptember 13-án, vasárnap.

Ciki vagy cuki? – Amit mutat, és amit tanít az online életünk – ezzel a témával tartanak beszélgetést a közösségi médiában való jelenlétünkről, amelyen részt vesz Bartha Krisztina pszichoterapeuta, Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetének vezetője, valamint Sebestyén Kinga, a Nőileg című erdélyi női magazin felelős kiadója. A Nyárutó eseménysorozatot ezt követően a Transylvanian Saxophone Quartet komolyzenei koncertje zárja 19 órától. A kvartett tagjai Erdély szimfonikus zenekarainak vezető klarinétosai. Az együttes számos egyéni koncertet adott itthon és külföldön, fesztiválokon vesz részt rendszeresen.

Mindkét esemény helyszíne a nagyvárad-újvárosi református templom belső udvara, ahová a belépés a Kálvin János utcából lehetséges. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a maszkviselés és a kézfertőtlenítés kötelező, lesz lázmérés, és a járványügyi szabályoknak megfelelően egymástól kétméteres távolságra helyezik el a székeket. A belépés ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott. Rossz idő esetén az esemény elmarad. Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. További részletek a nyárutó eseménysorozatról Szent László Egyesület Facebook-oldalán. – A Szent László Egyesület sajtóirodája