Raed Arafat szerint érthetetlen, miért teszi lehetővé a törvény a várandós nők számára, hogy ne viseljenek biztonsági övet.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője egy nemzetközi közlekedésbiztonsági konferencián beszélt erről kedden. Azt mondta, a DSU nagy hangsúlyt fektet a közlekedési balesetek megelőzésének fontosságára, az emberek egy része azonban elutasít bizonyos szabályokat és „bravúroskodik”. „Miért nem csatoljuk be a biztonsági övet? Mert okosabbak vagyunk? (…) Miért mentesítjük a várandós nőket a biztonsági öv viselésének kötelezettsége alól? (…) Ha egy várandós nő nekicsapódik a műszerfalnak, minden bizonnyal elveszti a terhességet” – magyarázta, hozzátéve, érthetetlen számára ez a törvényi előírás.

A biztonsági öv azért kötelező, mert életeket ment, nem azért, mert zavarni akarják a viselőjét – nyomatékosította. Raed Arafat beszélt arról is, hogy az elmúlt években nőtt a balesetek száma: míg 2018-ban 17 837 közúti balesethez riasztották a rohammentősöket, 2021-ben már 23 191 ilyen esetet jegyeztek – közölte az Agerpres hírügynökség. – Krónika