Magyarországon 2022 április 3-án országgyűlési választások lesznek, ha szavazni szeretne, regisztrálnia kell. Külföldön élő magyar állampolgárként ha NEM rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel, Ön csak azt követően szavazhat, hogy a Nemzeti Választási Iroda felvette a magyar választói névjegyzékbe (regisztráció). A névjegyzékbe vételt minden külföldi lakóhellyel rendelkező 17. életévét betöltött magyar állampolgár kérheti, akit magyar bíróság nem zárt ki a választójog gyakorlásából.

Székelyhídon a múzeum épületében Orosz Annamária nyújt segítséget, online vagy papiralapú regisztrációban munkanapokon 8-16 óra között. A regisztrációs kérelmet a magyar lakcímkártya, a magyar útlevél, a magyar személyi igazolvány vagy magyar vezetői engedély adatai alapján kell kitölteni. A regisztrációs kérelemnek legkésőbb a szavazás napját megelőző 25. napig, vagyis 2022 március 8-áig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához.

Regisztráció esetén a névjegyzékbe vételről vagy annak elutasításáról a Nemzeti Választási Iroda értesítést küld Önnek az Ön által megadott e-mail címre, telefax számra vagy postai címre. Ennek az értesítésnek a megléte igazolja az Ön számára, hogy a regisztráció megtörtént. – Ér Hangja