Bekerült az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb hazai előfizetéses televízió és szélessávú internetszolgáltató, az RCS & RDS teljes kínálatába, így a marosvásárhelyi székhelyű tévé műsorai minden, magyarok által lakott megyében képernyőre kerülhetnek.

A szolgáltató a digitális csomagjában eddig csak Maros, Kolozs és Szilágy megyében, míg az analóg csomag keretében csupán Hargita és Kovászna megyében sugározta az Erdély TV műsorait. Ez változott meg augusztus végétől: a Szatmár és a Bihar megyei lakosság is a szolgáltató alapcsomagjában kapja meg az ETV-t, akárcsak a szórványtelepüléseken élők. Arad, Temes, Hunyad, Fehér, Máramaros, Beszterce, Brassó és Szeben megyékben is elérhető a legnagyobb kábelszolgáltató kínálatában, ugyanakkor Hargita és Kovászna megyékben bekerültek az RCS & RDS digitális csomagjába.

Az Erdély TV a DIGI kábelhálózaton kívül a legnagyobb országos kábelszolgáltatók műsorcsomagjaiban (Orange, Vodafone, Telekom) is elérhető, mindemellett közel ötven helyi kábelszolgáltató kínálja nézőinek az Erdély TV műsorait. Abban az esetben, ha az Erdély TV nem jelent meg automatikusan a RCS & RDS kábeltévé csatornalistájában, szükséges a rendszer frissítése. – Közlemény/Maszol