A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint e héttől, azaz október 11-től üzemel a margittai buszpályaudvar, a viszonylatok pedig a megyei önkormányzat által kijelölt menetrend szerint járnak. A Román Közúti Hatóság (RAR) október 8-tól kezdve öt évre, vagyis 2026-ig adott engedélyt a polgármesteri hivatalnak a közúti közlekedéssel kapcsolatos tevékenységek kifejtésére.

A buszpályaudvar a megyei tanács beruházása, melyet a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen (ADD) keresztül valósított meg. A létesítmény a polgármesteri hivatal kezelésébe adta, mely tájépítészeti munkálatokat végzett. A menetrend a http://bihortransport.ro/ro/ linken böngészhető. 

A buszpályaudvar két épülettestből áll. Az elsőben, mely 105 négyzetméteren terül el, van 20–30 férőhelyes váróterem, jegy- és információs iroda, vizesblokkok, üzlethelyiség, öltöző a személyzetnek, karbantartói/műszaki szoba. Ugyanakkor elektronikus menetrend-kijelzőt és hangosító berendezést szereltekfel. A másik építmény a 272 négyzetmétert elfoglaló fedett peron. A kivitelező a Flodor Transcom Kft., a megbízási szerződés értéke nettó 914 ezer lej volt. – erdon.ro