Nagyváradi elsőgyerekes házaspárhoz került első ízben az a vándorbölcső, amelyet a Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete indított útjára. A kis Vilmosnak és szüleinek a két egyesület képviselői adták át a kis fekhelyet és az azzal járó ajándékcsomagot. A második bölcsőt még mindig lehet igényelni a szentlaszloegy@gmail.com címen. A kezdeményezők olyan családok jelentkezését várják, akik babát várnak, vagy gyermekük nemrég látta meg a napvilágot. Több jelentkező esetén sorsolással dől el, kihez kerül a második bölcső.

Mint ismeretes, első körben két vándorbölcső indul útnak Bihar megyében a nagyváradi Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete kezdeményezésére, a cél, hogy ösztönzést és segítséget nyújtson a mostani nehéz időkben is gyermeket vállaló pároknak, akik számára fontos hagyományaink, népi kultúránk tisztelete és szokásaink megőrzése. Az elképzelés alapja, hogy mivel egy gyermek számára egy bölcső csupán behatárolt ideig használható, sok család nem fektet pénzt és energiát a beszerzésébe. A most útnak induló bölcsők négy-hat hónapig lesznek egy családnál, ezt követően pedig a program kezdeményezői átadják a következő igénylőnek.

A kezdeményezők ugyanakkor felhívással fordulnak a jószándékú magánszemélyekhez, vállalkozókhoz, hogy karolják fel az ötletet, és adományaikkal segítsék az ügyet, hogy újabb bölcsők készülhessenek el. – A Szent László Egyesület sajtóirodája