Átadták kedden hivatalosan is a forgalomnak az Érsemjént Érkenézen és Érselénden át Székelyhíddal összekötő 7. számú községi utat. A mintegy 8 kilóméteres útszkaszra már több alkalommal is adott le pályázatot az érsemjéni önkormányzat, melyek sorra nyertek, de adminisztratív okokból mindeddig elmaradt a beruházás finanszírozása.

A munkálatokat tavaly nyáron kezdték meg, mely utolsó szakaszában az Érselénd – Székelyhíd közötti szakaszt aszfaltozták le. Az új út fontosságát mindkét település elöljárója, Béres Csaba székelyhídi, valamint Balázsi József érseléndi polgármester is kiemelte, mivel eddig 20 kilóméteres kerülővel lehetett eljutni egyik településről a másikra. Az átadáson Szabó József megyemenedzser kiemelte a települések közös munkáját, amely nélkül nem valósulhatott volna meg ez a beruházás.

Továbbá a frissen átadott útszkasz megkönnyíti az Érmihályfalva-Nyírábrány és a Székelyhíd-Létavértes közötti határátkelők közötti átutazást is. A beruházás a Fejlesztési Minisztérium – Helyi Fejlesztéseket Célzó Országos Programja és a polgármesteri hivatalok közös projektjeként jöhetett létre.