Utakat korszerűsített a Bihar Megyei Tanács az elmúlt időszakban a Hegyközpályi felé vezető szerpentintől Siterig, valamint a Kórház utca végétől a pályi futballpályáig. A két befektetés összköltsége megközelítette a 3,5 millió lejt. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy két fontos beruházás valósult meg a hegyközi térségben. Az egyik infrastrukturális munkálat a nemrég átadott gyorsforgalmi úttól Siterig zajlott, Hegyközpályin, Hegyközcsatáron, Hegyköztótteleken és Sitervölgyön keresztül.

A 12 kilométert magába foglaló befektetés több mint 2 millió lejbe került. A másik felújított út a megyei kórház után kezdődik, és tanácsi határozat kellett ahhoz, hogy szakaszok kerüljenek át Váradtól, valamint Pályi községtől a megyéhez. Ebben a vonatkozásban 2020 áprilisában kezdődtek a munkálatok, és már csak az útburkolati jeleknek a felfestése van hátra a héten. Ennek az útnak a hossza 7,15 kilométer, a felújítási költsége pedig 1,4 millió lej.

Szabó József megyemenedzser szerint minőségi és pontos munkát végzett a kivitelező, és az eredmény cáfolata a kritikus hangoknak. Filip Cheseli, a megyei tanács műszaki igazgatója reményét fejezte ki hogy az útfelújításoknak betudhatóan a forgalom zökkenőmentesebb lesz. Bónisz Sándor csatári polgármester a megyei tanács segítségét köszönte meg, ugyanis önerőből nem tudták volna a szükséges munkálatokat elvégezni. Köszönetét fejezte ki a pályiak részéről a korábban az útfelújítást sürgető Somogyi Lajos helyi RMDSZ-elnök. A kivitelezéssel mindkét esetben a Drumuri Bihor céget bízták meg, a jelképes avatáson ezért Beniamin Rus vállalkozó is jelen volt. – erdon.ro