Karolina Muchová parancsolt megálljt Sorana Cîrstea menetelésének a New Yorkban zajló US Open női egyesének negyeddöntőjében. Az idei Roland Garros-döntős, 10. kiemelt cseh teniszező 6-0, 6-3-ra győzte le az élete formájában játszó Cirsteát.   

Szerda hajnalban véget ért Sorana Cîrstea „amerikai álma”, a 33 éves román teniszező a New Yorkban zajló US Open női egyesének negyeddöntőjében megsemmisítő vereséget szenvedett a cseh Karolina Muchovától. Pályafutása második Grand Slam negyeddöntőjében Cirstea mosolyogva lépett az impozáns New York-i centerpályára, az Artur Ashe Arénába, azon a mérkőzésen, amely pályafutása legnagyobb lehetőségét hozta el számára – az esélyt, hogy pályafutása során először játszhasson elődöntőt egy kiemelt tornán.

Sorana mosolya azonban a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább grimasszá torzult, hiszen nem talált fogást a lehengerlően változatos játékot bemutató Muchován.  A cseh teniszező anélkül, hogy komolyabb ellenállásba ütközött volna, gyorsan elhúzott 3-0-ra, úgy tűnt, hogy Cirsteát megbénította a mérkőzés tétje. Soranának a negyedik játékban, egy majdnem 20 percig tartó maratoni játékban volt egy nagy lehetősége, hogy visszajöjjön a meccsbe, de kilenc kihagyott bréklabda után, 0-4-ről már nem volt visszaút: Muchová 44 percnyi játék után egy bagellel (6-0) megnyerte az első szettet.

A két szett között, Muchova hosszú vécészünetét kihasználva, Thomas Johansson, Cirstea edzője megpróbálta megnyugtatni tanítványát, ami első fázisban sikeresnek is bizonyult, a román lány a mérkőzés során először gémet nyert Muchová ellen, sőt brékelni is tudta a cseh játékost. Fellángolása viszont szalmalángnak bizonyult, 2-0-s és 3-2-es Cirstea-vezetés után Muchová magasabb fokozatra kapcsolt és négy egymásutáni játék megnyerésével megváltotta elődöntős jegyét. – maszol.ro