Ma délután megnyíló karácsonyi vásáron a 27 méter magas óriáskerék, a jégpálya, a kisvonat, az ide érkező Mikulás, a 42 “mézeskalács házikó”, a megújult gasztronómiai kínálat, és az idén több ezer égővel és több száz csillogó gömbbel feldíszített óriás karácsonyfa mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a város lakói és az ide érkező vendégek ne csak egyszer látogassanak ki a Szent László (Unirii) térre.

Az idén új, mesebeli házikókban kínálják majd a karácsonyi dekorációkat és az ajándékokat az árusok, és nem kevesebb, mint 20 vendéglátó egység étel- és italkínálatát kóstolhatjuk végig. A tradicionális német karácsonyi finomságoktól kezdve a hazai ízeken át a lazacig, különleges édességekig sok mindent megízlelhetünk majd, és 5 helyen lehet majd teát, forralt bort, puncsot, de kifejezetten az idei karácsonyra készült – egyelőre meglepetésnek szánt – karácsonyi italokat is inni.

Természetesen idén is lesz karácsonyi bögre, melyet szuvenírként haza is vihetünk. Nyitás tehát november 29-én, pénteken este hat órakor.

Forrás: https://denagyu