Egy nap alatt két ukrán katona vesztette életét és tíz sebesült meg a Donyec-medencei konfliktusövezetben tüzérségi támadások következtében – közölte vasárnap az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán egyesített erők parancsnokságára hivatkozva. A közlemény szerint a Moszkva-barát szakadár és orosz “megszálló erők” szombaton 14-szer sértették meg a tűzszünetet, több helyütt a minszki megállapodásokban tiltott – 120, illetve 122 milliméter – kaliberű tüzérségi fegyverekkel.

Az UNIAN hírügynökség vasárnap az ukrán vezérkari főnökség közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy az utóbbi időben növekedett a gyakorisága és az intenzitása az ellenséges támadásoknak a Donyec-medencében. „Az ukrán katonák a támadásokra válaszul viszonozták a tüzet, a hírszerzés jelentése szerint ezek következében az ellenséges erőknek 6 halottja és 12 sebesültje lett” – áll a közleményben. A donyecki szakadár “népköztársaság” DAN hírügynöksége közben vasárnap azt jelentette, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napban négyszer sértették meg a tűzszünetet a megyében.

A DAN szerint szombaton két civil sérült meg Dokucsajevszkben, két házban és egy olajraktárban keletkeztek károk. A luhanszk megyei szakadárok hírügynöksége vasárnap három tűzszünetsértésről adott hírt az ukrán fegyveres erők részéről. Károkról, veszteségekről nem számoltak be. – maszol.ro