Olekszandr Petrakovot nevezték ki az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A szakember, aki az augusztus elsején távozott Andrij Sevcsenko örökébe lép, ideiglenes jelleggel látja el a feladatkört, mivel megbízatása egyelőre csak a 2022-es világbajnokság kvalifikációs sorozatának végéig szól.

Ukrajna a vb európai selejtezőjében, a D-csoportban három mérkőzésen három 1–1-es döntetlent ért el: a vb-címvédő franciák vendégeként értékes pontot szerzett, de nem bírt otthon a finnekkel és a kazahokkal sem. Az ukránok legközelebb szeptember elsején, Kazahsztánban vendégeskednek, majd 4-én Franciaországot fogadják.

A 64 éves Petrakov játékosként alacsonyabban jegyzett ukrán klubokban szerepelt, míg edzőként többnyire alsóbb osztályú csapatoknál tevékenykedett, az elmúlt tíz évben pedig különböző korosztályokban az ifjúsági válogatottak szakmai munkáját irányította.

A 44 esztendős Sevcsenko e hónap elején a közösségi oldalán tudatta, hogy öt év után távozik a szövetségi kapitányi posztról. A korábbi kiváló csatár, aki 2004-ben kiérdemelte az Aranylabdát, 2016 óta dolgozott a válogatottal, amelyet az idei Európa-bajnokságon a negyeddöntőbe vezetett. Összesen 52 mérkőzésen ült a nemzeti együttes kispadján. – MTI