Újraindul június 7-től, hétfőtől az országhatáron át közlekedő Nagyvárad-Biharkeresztes buszjárat. A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) által üzemeltetett járatot tavaly július 15-től függesztették fel kezdődően a magyar hatóságok döntése értelmében.

A buszjárat június 7-től tehát naponta háromszor fog közlekedni a hét minden napján a következő menetrend szerint: Nagyváradról (RO) az Auchan bevásárlóközpont buszmegállójából 7:56, 15:46 és 18:06 órakor gurul ki, míg a biharkeresztesi (HU) vasútállomástól közép-európai (magyarországi) idő szerint 9, 15:40 és 18:10 órakor indul útnak.

Az útvonal a következő: Nagyvárad, Biharszentjános, Bors, Ártánd, Biharkeresztes. A busz a következő megállóhelyeken áll meg: Auchan, Vitéz utcai buszállomás, Téglavető utca – Zig-Zag, Biharszentjános, borsi Polgármesteri Hivatal, Bors-Ártánd határátkelőhely, Ártánd – központ, biharkeresztesi állomás, a menetrend itt is megtekinthető.. Egy buszjegy ára 7 lej vagy 500 forint. Az OTL felhívja az utasok figyelmét, hogy a magyar hatóságok a határátlépésnél kérik az oltást igazoló iratot. – erdon.ro