A helyi sajtó jelenlétében szállt le a Ryanair légitársaság Bolognából érkező menetrend szerinti járata a Nagyváradi repülőtéren, azaz több éves szünet után ismét nemzetközi járat üzemel a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtéren. A repülőgép leszállása után Răzvan Horga a Nagyváradi Repülőtér ideiglenes főigazgatója a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a világjárvány lankadása után alkalom nyílt arra, hogy újra teljes erőből a reptér beindítására koncentráljanak. Kifejtette, nagyon örül annak, hogy ismét sikerült Nagyváradot összekapcsolni más európai városokkal.

A Ryanair heti két alkalommal üzemeltet járatot a Nagyvárad–Bologna útvonalon, és az idei nyáron beindítja menetrend szerinti járatait Düsseldorfba (Weeze), Londonba (Stansted) és Milánóba (Bergamo) is, írja a légitársaság és a reptér közös sajtónyilatkozata. A légitársaság akciós áron kínálta jegyeit a Nagyvárad–Bologna járatára, az árak mindössze 19,99 eurótól kezdődtek.

Horga elmondta továbbá, hogy hamarosan beindulnak a járatok a többi, fentebb már említett európai városokba is. Ezek hosszú távú fenntartása alapvetően attól függ, hogy mennyire mutatkozik érdeklődés irántuk a nagyváradi és a Bihar megyei utazóközönség részéről, de a statisztikákat látva bizakodni lehet abban, hogy sikerül ezeket hosszú távon fenntartani. Az említetteken kívül más úti célokat is létesíteni akarnak, ezért több légitársasággal is folytatnak tárgyalásokat, a reptér várhatóan csak 2024-ben fog visszatérni a normális, azaz a világjárvány előtti szintre. – erdon.ro