A nagyváradi főépítészi hivatal város- és területrendezési bizottságának (CMUAT) augusztusi ülésén 55 munkálatról tárgyaltak, ezekből három projektet emeltek ki közleményükben. A biharpüspökiek kérésére parkot fognak létrehozni a Matei Corvin és Rectorului utcák kereszteződésében. A park területe nagyjából 2500 négyzetméter lesz, és tartalmazni fog egy különböző sporttevékenységekre alkalmas részt. A járdaútvonalat igyekeztek úgy megtervezni, hogy az a lehető legpraktikusabb legyen, de közben ne fragmentálja túlzottan a zöldövezetet. Magnóliát, hársfát és egyéb növényeket fognak a parkba ültetni.

A pihenésre alkalmas hely körülbelül 1500 négyzetméter lesz, az aktív tevékenységekhez pedig nagyjából 750 négyzetméter áll majd a lakosság rendelkezésére. Utóbbihoz tartozik egy játszótér és egy multifunkcionális sportpálya. Arina Moș alpolgármester kihangsúlyozta, szeretnék tartani magukat ahhoz az elhatározáshoz, hogy növeljék a város zöldövezeteinek a számát, ezek összterületét. Jelenleg az egy főre jutó zöldövezet 24,19 négyzetméter Nagyváradon, ezt 2023-ig 30 négyzetméterre szeretnék növelni. A városháza arról is beszámol közleményében, hogy a nagyváradi Qubiz vállalat megkapta a CMUAT jóváhagyását ahhoz, hogy sportpályát hozzanak létre a Louis Pasteur utcán lévő saját telkükön, alkalmazottaik számára.

Ugyanakkor egy aparthotel megépítését is engedélyezte a CMUAT, melyet a Barbu Ștefănescu Delavrancea utca 37-es szám alatt képzeltek el. Bár áprilisban visszautasították ennek a szállodának a terveit a túlzott méretek miatt, most, a módosítások után, megadták az engedélyt. A magánszemély egy parkolóval, pincével és manzárddal ellátott épület megépítését kérelmezte, mely összesen 24 apartmant tartalmazna, és 11 parkolóhellyel rendelkezne. – erdon.ro