A fogyatékossággal élő fiatalok számára hoznak létre közösségi teret Nagyváradon, a Kápolna téren (Piaţa Rahovei) – adta hírül a nagyváradi főépítészi hivatal város- és területrendezési bizottság (CMUAT) legutóbbi ülése után. Az „inkluzív kert”, melyről már korábban is jelentek meg hírek a sajtóban, a Partnerség az Oktatásért Egyesület (Asociaţia „Parteneriat pentru Educaţie”) projektje, melyet jóváhagyott a bizottság.

A kert több szegmensből tevődik majd össze, ennek középpontjában egy szocializálásra alkalmas, 85 négyzetméteres tér fog állni. 93 négyzetméteren lehet majd játszani, különböző kreatív foglalkozásokat, műhelyeket szervezni, pingpongozni és biliárdozni. Egy körülbelül 32 négyzetméteres, bárpulttal ellátott terület lesz majd, ahol fogyasztani lehet, lesz hely vetítéseknek és egy színpad is. A bizottság legutóbbi ülésén nemcsak ezt a projektet hagyta jóvá, hanem a Sfântul Anton parókia templomépítési terveire is rábólintott.

Ennek értelmében az őssi Piaţa Bobâlna 10-es szám alatt templom és idősek otthona is létesülne. Mindemellett a bizottság arról is határozott, hogy felújítják a Barátok templomát a sétálóutca 33-as száma alatt. Külső és belső rehabilitáció egyaránt része a projektnek, így egyebek mellett a külső és belső vakolatot, a lépcsőket, és a tornyokat is felújítják. – erdon.ro