A Nagyváradi Sakk Klub (alapítók Fleisz János, Dan Cezar Carțiș, Dan Raț) felbuzdúlva az elmúlt két sikeres eseményen, újabb online sakkversenyt szervez e héten szombaton 10 órától. A hét fordulós, svájci rendszerben lebonyolítandó villámverseny játékideje 5 perc+3 másodperc/lépés játékidővel (csak a szerveren érvényes értékszám számítással). A „játékterem” ezúttal is chess.com ingyenes sakkszerver lesz, megmérettetésen részt vehet mindenki, aki a chess.com sakkszerveren regisztrált vagy tagja a Nagyváradi Sakk Klubnak. Az új résztvevők számára először regisztrálni kell a chess. com szerveren, majd kérni kell a belépést a klubba, pontos név és vezetéknév megadásával és az ID azonosítóval a chess.com oldalon. Bárki részt vehet a sakkversenyen, aki bármilyen kapcsolatban áll Nagyváraddal vagy Bihar megyével. A klubba való regisztráció kérelmet a következő weboldalon lehet benyújtani: chess.com-oradea E-mail: sahcluboradea@yahoo.com.

A verseny regisztrációja egy órával a kezdés előtt történik, tehát jelentkezni szombaton 9 és 9.59 óra között lehet! A verseny címe: https://www.chess.com/live. A szervezők nem állapítanak meg semmilyen feltételt, de az első versenyen például a szerver öt lejátszott villám (blitz) partit kért! A versenyigazgató és játékvezető ezúttal is dr. Fleisz János, nemzetközi sakk versenybíró lesz, akitől az esemény kapcsán a 0748~185-452-es telefonszámon vagy a flejano@gmail.com email címen kaphatnak bővebb felvilágosítást. A verseny koordinátora a Román Sakk-szövetség részéről Marian Tudorache (tudorache_m@outlook.com), míg a társzervező Mircea Bujor (0756–425-399).

Részvételi díj nincs, a verseny végeredménye a chess.com webhelyen jelenik meg (a pontok egyenlősége esetén az első kritérium a Sonneborn, a második a közvetlen mérkőzés, majd a Bucholtz). Azok, akik műszaki okokból nem tudnak csatlakozni a verseny kezdetekor, az elkövetkezendő versenyeken újra regisztrálhatnak. Feltétel: tilos bármilyen típusú segítség igénybevétele, azok, akik megsértik ezt a szabályt, a jövőbeli versenyekben nem vehetnek részt, az eseményt ugyanis a chess.com szerver nagyon szigorú – csalás elleni – programja követi. – erdon.ro