A BBC bocsánatot kért Gary Linekertől és bejelentette, hogy független vizsgálatot indít a közösségi médiára vonatkozó irányelveinek felülvizsgálatára. A korábbi angol válogatott labdarúgó szombattól visszatér, és újra ő vezeti a csatorna futballműsorát.

Amint arról már több ízben beszámoltunk, komoly bajba került a volt angol futballsztár és vele együtt az őt foglalkoztató BBC is, Gary Lineker ugyanis egy közösségimédia-bejegyzésben a brit kormány új, illegális bevándorlás szigorításáról szóló törvényjavaslatát a náci Németország politikájával hasonlította össze.

Szombatra a BBC brit közszolgálati tévé- és rádiótársaság szinte összes sportműsora műsorvezető és stáb nélkül maradt, miután a munkatársak sorra visszaléptek a szerepléstől. A csatorna közleményt adott ki róla pénteken, amelyben felkérték Linekert, lépjen vissza az általa csaknem negyedszázada vezetett, Match of the Day (MOTD) című hétvégi televíziós futballmagazin műsorvezetésétől mindaddig, amíg nincs egyértelmű álláspont arról, hogy miként használja a közösségimédia-felületeket.

Úgy tűnik azonban, hogy a 80-szoros angol válogatott labdarúgó száműzetése nem tartott sokáig, szombaton visszatér a Match of the Dayhez. A Sky Sports információi szerint a BBC nyilvánosan és személyesen is bocsánatot kért Linekertől az incidensért, és bejelentette, hogy független vizsgálatot indít a közösségimédia-használati irányelveinek felülvizsgálatára. – index.hu