Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) a Körösvidéki Múzeum, illetve a múzeumkomplexumhoz tartozó Nagyváradi Városi Múzeum partnerségében, a bukaresti Summit Agro Kft. támogatásával újabb kiállítást szervezett az Euro Foto Art Galériában. A tárlaton a Tóth István nagyváradi fotóművész által tartott technikai és fotóművészeti tanfolyam 71 végzősének, illetve a workshopok résztvevőinek alkotásai tekinthetők meg, valamint a tanfolyamot vezető fotóművész egy alkotása is helyet kapott a kiállításon.

A kiállításmegnyitón az alkotásokat Szűcs László, az Újvárad főszerkesztője méltatta, Tóth István fotóművész munkásságáról elismerően szólt Camelia Buşu újságíró. Balási Csaba csíkszeredai fotóművész, a FIAP romániai kapcsolattartója ugyancsak Tóth István szerepét emelte ki a fiatal fotóművész-generáció képzésében.

Az eseményt online közvetítették az egyesület Facebook-oldalán. A kiállításmegnyitón fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Varadiensis tagja. A kiállított alkotások a www.eurofotoart.com honlapon is megtekinthetők. Az új fotóművészeti tárlat 2022. február 6-ig látogatható. – erdon.ro