A Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a horvát Dinamo Zagrebet fogadta az Üllői úton zárt kapuk előtt. A két csapatot tavaly is összesorsolták, akkor a horvátok mentek tovább. A Ferencváros megmutatta, rengeteget fejlődött egy év alatt, 2-1-re nyert, a Molde jön a BL-főtábláért.

Mindkét csapat idegenben jutott tovább az előző BL-selejtezőben. A mieink a skót Celticet verték meg 2–1-re. A horvátok a meccs nagy részében emberhátrányban voltak Kolozsváron, mégis továbbjutottak. A rendes játékidőben 1-1 volt a hosszabbítás után 2-2, a tizenegyeseket a horvátok lőtték higgadtabban és pontosabban. A következő fordulóban az azeri Qarabagot búcsúztató Molde lesz az ellenfél, akkor már két meccsen kell kiderülnie, melyik csapat lehet a BL főtábláján. A Ferenvárosnak 25 év után van esélye arra, hogy ismét a legrangosabb sorozatban szerepeljen. Az Európa Ligában már biztos a helyük.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ: FERENCVÁROS–DINAMO ZAGREB (horvát) 2–1 (1–1), Omonia Nicosia (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb) 1–1 (Luftner 31., ill. Ivanics 45+1.) – 11-esekkel: 4–2 Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz) 1–0 (Biton 50. – 11-esből)
Qarabag (azeri)–Molde (norvég) 0–0 – 11-esekkel: 5–6
FC Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci) 3–0 (Lefort 51. – öngól, Dreyer 62., Mabil 84.)