Alig öt percet tartott a nagyváradi önkormányzati képviselő-testület legutóbbi, úgynevezett azonnali és rendkívüli közgyűlése, melyet a Zoom online felületen hívott össze a városvezetés. Egyetlen határozati javaslat szerepelt a napirenden, éspedig a vállalt hitelek elfogadása annak a több évre kiterjedő projektnek az esetében, melynek tárgya „a geotermális energia hasznosítása, hőszivattyúk alkalmazásával, a távfűtés és a melegvíz-szolgáltatás biztosítása érdekében a Váradszőllős I. lakónegyedben”.

Rövid felszólalásában Florin Birta polgármester arra kérte a helyi tanácsosokat, hogy fogadják el az előterjesztést, mivel ez nemcsak az érintett városnegyed lakói, hanem egész Nagyvárad számára nagyon fontos. Úgy fogalmazott: tizenkét évig „kínlódtak”, mert hosszasan pereskedtek a szakminisztériummal a finanszírozásról, és több kudarccal zárult versenytárgyalást is szerveztek.

Most végre lett tendergyőztes, de mint kiderült, az árajánlata 15 százalékkal nagyobb az eredetileg becsült költségeknél, a törvény azonban lehetővé teszi, hogy „tovább haladjunk”.  A tervezetet egyhangúlag megszavazta a képviselő-testület. – erdon.ro