Újabb két sportcsarnok és egy tanuszoda nyert finanszírozást és indulhat a belényesi bölcsőde és sportpálya építkezési munkálata, illetve kezdhetik építeni Szentandráson, Drágcsékén és Bihardöbrösd községben a sportcsarnokokat – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter. Az RMDSZ-es szaktárcavezető elmondta: az általa vezetett fejlesztési minisztérium új tanuszodát épít Borson, amelyre a szaktárca 29 millió lejt finanszírozást biztosít. 

Az új tanuszodában 25×15,4 méteres úszómedencék lesznek, amelyben hat úszósávot különíthetnek el a diákok számára. A medencék mellett a sportlétesítményben edzőterem és tornaterem is lesz, korszerű öltözők és zuhanyzók, illetve úszóversenyeket is szervezhetnek itt, hiszen a környezetbarát új épület eleget tesz az úszószövetség minden előírásának, a lelátókon pedig 124 néző fér el.
A Cseke Attila által vezetett szaktárca további több mint 10 millió lej finanszírozást hagyott jóvá, a támogatásból Biharon épülhet új, kétpályás sportlétesítmény. A pályák melletti épületben korszerű öltözők, zuhanyzók lesznek, orvosi rendelő pont és sportszertár. A pályák mellett 500 férőhelyes lelátó épül, a létesítményt pedig éjszakai világítással is ellátják.

Tótiban kézilabda, kosárlabda, röplabda és teniszezésre alkalmas kis sportpálya épül, az új beruházásra tegnap hagyta jóvá a szükséges, 3 millió lejes finanszírozást a fejlesztési minisztérium. Aláírtak ugyanakkor öt Bihar megyei beruházás kivitelezéséhez szükséges szerződést is. A nagyváradi és margittai bölcsődéket követően Belényesen is elkezdhetik építeni az új, körszerű és környezetbarát bölcsődét, amelyben 70 kisgyermek tanulhat és játszhat majd. A bölcsődének saját mosókonyhája és konyhája is lesz, és bőséges kinti játszótér. Belényesen, a mai jóváhagyást követően, a kis sportpályát is építeni kezdhetik. A Bihar megyei municípiumban épülő két beruházásra 16,5 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium.

Szentandráson, Drágcsékén és Bihardöbrösd községben is építeni kezdhetik az új sportcsarnokokat. A szentandrási létesítményben a 18×9 méteres pályát több sport gyakorlására alkalmassá teszik, mellette pedig öltözőket és elsősegélynyújtó pontot létesítenek. A drágcsékei és bihardöbrösdi sportcsarnokoknak pedig emelete, és 180 férőhelyes lelátója is lesz. A beruházásokra közel 17 millió lejt biztosít a fejlesztési szaktárca. – RMDSZ-sajtóanyag