Ilie Bolojan polgármester szerint megfelelő ütemben haladnak az új sportcsarnok építkezési munkálatai, de lehetne jobb is a ritmus. Amennyiben felgyorsul, 2020 végére elkészülhet a létesítmény.

A városházán tartott sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan kifejtette, hogy az ötezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok az ócskapiac régebbi helyén épül. A szükséges előkészületek után elkezdődtek a munkálatok, melyek jelenleg folyamatban vannak. A megegyezés szerint a polgármesteri hivatal finanszírozza az ingatlan építésével kapcsolatos kiadások egy hányadát, valamint teljes egészében a közüzemi hálózatokhoz való csatlakozást, a parkolóhelyek, a zöldövezet és a bekötőutak kialakítását.

Amennyiben nem változik semmi, valószínűleg 2021-ben lesz kész az objektum, ellenkező esetben már a jövő év végén. Abból kiindulva, hogy az optimista forgatókönyv valósul meg, 2019 végéig az önkormányzat kidolgozza a közüzemi hálózatokhoz való csatlakozásnak, a parkolóhelyek, a zöldövezet és a bekötőutak kialakításának a hatástanulmányát, télen kiírja a versenytárgyalást, és jövő tavasztól párhuzamosan folyhatnak az építkezési és az egyéb munkálatok.

Forrás: Bihari Napló