Tűz ütött ki szombatra virradó éjszaka az Élesdi Városi Kórház tüdőgyógyászati osztályán. A tüzet nem sokkal éjfél után észlelték, a helyszínre kiérkezett tűzoltók 15 perc alatt lokalizálták és eloltották a lángokat. Az érintett kórteremből a kórház dolgozói két beteget evakuáltak, további öt személy saját maga hagyta el termet a tűz keletkezésekor – nyilatkozta a sajtónak Camelia Roșca  a Bihar Megyei Katasztrófavédelem szóvivője. 

A helyszínre az élesdi és a nagyváradi tűzoltóság tagjai, valamint a nagyváradi rohammentősök szálltak ki, két személynek orvosi ellátásra volt szüksége: egyikük a lábán szenvedett égési sérüléseket, a másik személy pedig füstmérgezést kapott. Mindkettejüket a nagyváradi sürgősségire szállították. A tűzben elégett egy matrac és egy ágy. A Katasztrófavédelmi Felügyelőség szombati közleménye szerint a tüzet szándékosan okozták. Az élesdi kórház menedzsere, Florin Creț által jegyzett közlemény szerint a tüzet az egyik páciens okozta a négyes számú, földszintet található kórteremben, ahol egy 70 és egy 67 éves beteg volt beutalva. Az alesdonline.ro portál információi szerint a 70 éves beutalt beteg önmaga felgyújtásával akart véget vetni életének.

A tűzben megsérült két pácienst a nagyváradi megyei kórház sürgősségi osztályára szállították, egyikük enyhébb égési sérülést szenvedett a lábain, őt szombaton vissza is szállították az élesdi kórházba, míg a füstmérgezést kapott beteg a megyei kórházban maradt, a tűzesetkor ugyanis elesett, és orrcsonttörést szenvedett, így 2-3 napig a megyei kórházban tartják – nyilatkozta az ebihoreanul.ro hírportálnak dr. Hadrian Borcea, a megyei rohammentő-szolgálat (UPU-SMURD) vezetője. – erdon.ro