Nagy többséggel negyedszerre is újraválasztották Béres Csaba szociológust Székelyhíd polgármesterének. Az érmellékiek az országos 46%-os részvételt meghaladóan, szép számban (5366-on, kb. 55%-os arányban) járultak az urnák elé. Külön említésre méltóak a több mint 70%-nyian szavazó csokalyi és 65%-os arányban voksoló érköbölkúti választópolgárok. A nemhivatalos eredmények szerint a régi-új városvezetőre 2769-en szavaztak, azaz Béres Csaba a 4978 érvényes szavazat több mint 55%-át szerezte meg. Második lett – akárcsak négy évvel ezelőtt – a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Cristina-Mona Duță 1068 vokssal (kb. 21%), a többi öt jelölt a szavazópolgárok csak néhány százalékának bizalmát élvezte.

A 17 tagú városi tanács tekintetében a nemhivatalos eredmények alapján a 4558 érvényes szavazat kb. 60%-át (2955 voks) megszerző RMDSZ-nek 11 tanácsosa lesz, azaz eggyel több, mint a négy évvel ezelőtti választáson. A tanácsban helyet foglal a 18,5%-os szavazatarányú PSD három, a kb. 8%-ot elérő liberálisok (PNL) két képviselője, illetve egy független jelölt (6%) is. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kevéssel az 5%-os bejutási küszöb alatt végzett, a többi párt és független jelölt a szavazatok 1%-át se szerezte meg.

A székelyhídi városi tanács várható összetétele:

Csuka József-György, Gődér Attila-Sándor, Komsa Cecilia, Kaszoni Sándor-Róbert, Nagy István, Hamza Sándor, Béres Attila, Nagy Attila, Pál Csaba-Zsolt, Rhédey Emilia, Szilágyi Gizella (RMDSZ), Cristina-Mona Duță, Alexandru Szasz, Nicolae Radu Iacob (PSD), Mátyus Barnabás-Zoltán, Mereg Zoltán (PNL), Boros Dávid (független).