Már jó ideje veszélyben forgott az idei Kanadai Nagydíj megrendezése, hiszen rendkívül szigorú beutazási szabályok vannak érvényben a továbbra is tomboló koronavírus-járvány okán, aminek értelmében a mezőnyre 14 napos kötelező karantén várt volna a verseny előtt. A Formula–1 azonban nem tudta vállalni a kéthetes elkülönítést, miután a montreali verseny mindössze egy héttel az Azeri Grand Prix után szerepel a versenynaptárban.

Bár a szervezők mindent megtettek, a futamrendezés 2020 után 2021-ben is meghiúsul Kanadában, a rossz hír mellett ugyanakkor egy jót is bejelenthettek, hiszen sikerült kétéves hosszabbítást aláírniuk a Formula–1-gyel.

Kanada kiesésével ráadásul a rekordhosszú, 23 nagydíjból álló idény sem rövidült meg, hiszen a tavaly visszatérő Törökország veszi át a helyét, méghozzá az eredeti időpontban, a június 13-i hétvégén.

„Csalódást okoz számunkra, hogy az idén sem utazhatunk el Kanadába, ugyanakkor örömmel jelentjük be, hogy a tavaly rendkívül izgalmas versenyt hozó Törökország 2021-ben is vendégül látja a mezőnyt. Tudom, hogy az F1-es szurkolókat izgalomban tartja a drámai idénykezdet, és a törökországi olyan pálya, amelyen nagyszerű csaták bontakozhatnak ki” – állt a Formula–1 ügyvezető igazgatójának, Stefano Domenicalinak a közleményében. – nso.hu