A Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) 1,44 millió lej értékű közbeszerzési eljárást hirdetett meg a várost népszerűsítő online kampány megszervezésére, melyet azonban forráshiányra hivatkozva töröltek. A hírt Mihai Jurcă, Nagyvárad városmenedzsere, a licitet meghirdető Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) elnöke közölte a sajtóval. A szóban forgó reklámkampány célja az lett volna, hogy eljuttassák Nagyvárad hírét azokba a régiókba, ahova hamarosan nemzetközi járatok indulnak a nagyváradi reptérről.

Az APTOR által kidolgozott versenykiírásban az szerepel, hogy a nyertes pályázónak 1,44 millió lejből intenzív internetes kampányt kell folytatnia. A meghirdetett licit szerint a Váradot reklámozó kampány tizenkét hónapig tartott volna, a liciten nyertes pályázó ez alatt az idő alatt minimum 96 Nagyváradot reklámozó posztot kellett volna közöljön egy legalább négymillió követővel rendelkező Facebook-oldalon, minimum 48 hasonló jellegű anyagot kellett volna közölnie egy minimum 500 ezer követővel rendelkező Instagram oldalon, illetve minimum tizenkét Nagyváradot bemutató videoklipet is fel kellett volna töltsön egy legalább 50 ezer előfizetővel rendelkező YouTube csatornán.

Továbbá egy repülőgépet is fel kellett volna díszíteni Nagyváradot jelképező grafikai elemekkel, képekkel és a várost reklámozó üzenetekkel. Az nyilvánvaló, hogy a feldíszített repülőgép csak a Ryanair járműve lehetett volna, csakhogy maga a kiírás is úgy volt kidolgozva, hogy azt csak a Ryanair nyerhesse meg, állítja a boardingpass.ro szakportál, melynek megállapítása szerint a Ryanair közösségi média oldalai vagyis mind a Facebook, és Instagram oldala, mind pedig a You Tube csatornája meghaladja a tenderben előírt követő, illetve előfizető-számot, így más vállalkozás csak akkor nyerhetett volna, ha a Ryanair nem jelentkezik rá. A most törölt tender ellenére a nagyváradi önkormányzat és a Ryanair megegyezése értelmében az első nemzetközi járatot február 22-én kellett volna elindítania. – erdon.ro