Kialakult a tokiói olimpia férfi kézilabdatornáján a döntő párosítása, miután Dánia Spanyolországot, a nap korábbi mérkőzésén pedig Franciaország Egyiptomot múlta felül 27–23-ra. Feszült csatát, és látványos egyéni teljesítményeket hozott a spanyolok és a dánok összecsapása. Az északi ország már az első játékrészben is a legtöbbször vezetett, a szünetet követően pedig végig előnyben tudott maradni, sőt, az előny növelése érdekében egy rövid időre egy gólos vezetésnél is lehozta kapusát, hogy több emberrel tudjon támadni ellenfelénél.

A kockáztatás bejött, Dánia végül négy góllal nyert – a mérkőzés egyik legkiemelkedőbb játékosa pedig a dán Mikkel Hansen volt, aki tizenkét találattal vette ki a részét hazája sikeréből. Egyiptom remekül kezdett Franciaország ellen, a 7. percben 5–1-re vezetett. Ezt követően feljavult a legutóbbi ötkarikás játékokon ezüstérmes franciák védekezése, a szünetre 13–13-as állással mentek csapatok.

A második játékrészben háromgólosra nőtt Karabaticék előnye a 45. percre (21–18). Az egyiptomiak támadásban nem tudtak mit kezdeni a nagy napot kifogó Gérard kapussal. Négy perccel a vége előtt Fabregas góljával alakult ki az eddigi legnagyobb különbség (25–21). Végül magabiztosan nyert Franciaország, s készülhet sorozatban negyedik olimpiai döntőjére.

Tokió 2020, férfi kézilabda, elődöntő: Franciaország–Egyiptom 27–23 (13–13), Spanyolország–Dánia 23–27 (10–14) – maszol.ro