Egyelőre nem biztos, hogy ott lesz a tokiói olimpián a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes spanyol teniszező, Rafael Nadal. A 2008-ban egyesben, 2016-ban párosban olimpiai aranyérmes játékos a koronavírus-járvánnyal összefüggő rendezési bizonytalanságok miatt nem döntötte el egyelőre véglegesen, ott lesz-e Japánban.

„Egyelőre nem tudok válaszolni a kérdésre, mert még nem alakult ki a versenynaptáram. Normál esetben meg sem fordulna a fejemben az olimpia kihagyása, mindenki tudja, milyen fontos nekem ez a viadal” – jelentette ki Nadal.

A korábbi világelső ugyanakkor hozzátette, a jelenlegi helyzet nem normális, így neki is meg kell várnia, hogyan alakulnak a dolgok a következő hónapokban. „Rugalmasnak kell lennünk, alkalmazkodnunk kell a történésekhez” – mondta Nadal, aki ezen a héten a római viadalon szerepel, és első mérkőzésén a hazaiak új kedvencével, Jannik Sinnerrel csap össze.

A világjárvány nyomán Tokióban és három másik prefektúrában is május végéig meghosszabbították a vészhelyzetet. A tavaly nyárról elhalasztott olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg. – nso.hu