Hat esetben riasztották a Bihar megyei katasztrófavédelem tűzoltóit június 25-én a megye különböző településeire. Június 25-én éjjel 00.20 órakor a váradi tűzoltókat Borsra riasztották két kigyulladt fészerhez. A lángokat 35 perc alatt sikerült eloltani, így sikerült megakadályozni, hogy azok továbbterjedjenek a szomszédos lakóházakra.

A tűzoltók a fészerekből három gázpalackot is kihoztak, elkerülve egy esetleges robbanást. A tüzet valószínűleg az okozta, hogy még forró parazsat és hamut helyeztek gyúlékony anyagok közelébe. Elégett a két építmény és a bennük tárolt dolgok. Éjjel 3 órakor a tűzoltók a váradi Bernard Shaw utcára szálltak ki egy negyedik emeleti lakás kigyulladt konyhájához. A tüzet valószínűleg a felügyelet nélkül hagyott elektromos tűzhely okozta. A lángokat sikerült hamar eloltani, csak a tűzhely égett meg. A váradi Recoltei utcán egy személyautó gyulladt ki. A tűzoltók érkezésekor a jármű hevesen lángolt, és félő volt, hogy a tűz továbbterjed a közelben levő épületre.

A tűzben, amit valószínűleg egy hibás elektromos vezeték okozott, kiégett az autó. Szintén vasárnap a tűzoltók több helyen hárították el a viharkárokat: Biharhosszúaszón egy kidőlt villanyoszlopot emeltek le az útról, Tenkén egy fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre, Nagyváradon a Rimanóczy Kálmán/Iosif Vulcan utcán egy veszélyes épületelemet távolítottak el a tűzoltók. – erdon.ro