A keddei adatok szerint huszhárom ember volt karanténban Bihar megyében, kettővel kevesebb, mint egy nappal korábban. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) jelentésében tudatja, hogy a nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórházban 123 pácienst kezelnek koronavírus-fertőzéssel, ez nyolccal kevesebb, mint az azt megelőző huszonnégy órában. Megyénkben összesen 541 páciens gyógyult ki az új koronavírus-fertőzésből, azaz egy nap alatt tizenhárom személyt engedtek haza. A hivatalos adatok szerint Bihar megyében az új koronavírussal fertőzöttek 82,1 százaléka gyógyult ki a betegségből.

A megyében zajló járványvédelmi akciókról a DSP tudatja, hogy június 15-én reggel nyolc óra és június 16-án reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 1.023 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek. Ezekben az akciókban 277 rendőr és helyi rendőr vett részt. A Bihar megyei csendőrök őrizték a megyében működő karantént. Ezt a feladatot összesen 45 csendőr látta el, közülük 19-en vegyes őrjáratok tagjaiként ellenőrizték a házi elkülönítésben lévőket és biztosították a rendet a borsi vámon.

A katasztrófavédelem munkatársai segítették a közegészségügyi igazgatóság dolgozóit a borsi vámon, ők szállították el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket a városi kórházba, és tájékoztatták a megyei katasztrófavédelmi központot. Ezeket a feladatokat a katasztrófavédelem tíz munkatársa látta el. Az említett időintervallumban három bírságot róttak ki megyénkben 6.200 lej összértékben a járványvédelmi előírások megszegése miatt. – erdon.ro