Január 23–31. között előadásokkal, online premierrel és kiegészítő programokkal ünnepli alapításának százhuszadik és újraszervezésének tizedik évfordulóját a nagyváradi Szigligeti Színház. A jubileumi évadot októberben a Hamlet című előadás díszbemutatójával indította a teátrum, akkor az 1900. október 15-ei színházmegnyitóra emlékeztek a színház munkatársai és a közönség. Ez alkalommal a tíz évvel ezelőtti újjászervezést és a Szigligeti Színház három társulatának – Szigligeti Társulat, Lilliput Társulat és Nagyvárad Táncegyüttes – alkotói munkásságát is visszaidézik a szervezők.

A jubileumi hét előadásprogramja a decemberben bemutatott Kabaré 120 című produkcióval indít január 23-án, szombaton 19 órától. A Novák Eszter által rendezett produkció kétórányi kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást ígér. Január 24-én, vasárnap 19 órától az utóbbi évek legsikeresebb és legtöbbet műsorra tűzött produkcióját, a Bányavirágot láthatja a közönség a Szigligeti Stúdióban. Szintén január 24-én kerül sor a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválja fődíjas előadásának, a Lila ákácnak az online premierjére, melyre jegyek az eszinhaz.hu oldalon kaphatók.

Január 29-én 19 órától a nyáron bemutatott könnyed komédiát, a Főnixtervettekinthetik meg az érdeklődők a színház nagytermében. Az utolsó januári hétvégén, 30-án 19 órától a szatmárnémeti Harag György Társulattal koprodukcióban készült Gyerekjáték című drámát, január 31-én 19 órától pedig ismét a Lila ákácot tűzi műsorára a Szigligeti Társulat. A Lilliput Társulat két előadással készül a jubileumi héten: január 24-én, vasárnap 17 órától A csodálatos kalucsni című előadást, január 28-án 18 órától pedig a Valahol Európában című nagysikerű musicalt láthatja a közönség.

Január 25-én a két készülő stúdióelőadás nyílt próbáját tekinthetik meg az érdeklődők: 17 órától Az ember tragédiája, 18 órától pedig a Tigris című próbák kerülnek műsorra. Az előadásokra előzetes regisztráció szükséges, ez a színház Facebook-oldalán és weblapján közzétett regisztrációs ív kitöltésével lehetséges. A jubileumi hét fontos programpontját képezik azokat a rendhagyó tanórák is, amelyeket januárban tartanak a stúdióelőadások rendezői. Tasnádi-Sáhy Péterés Tóth Tünde a készülő produkciók kapcsán beszélnek színházról, alkotásról és a drámaszövegekhez kapcsolódó társadalmi kérdésekről nagyváradi és Bihar megyei középiskolásokkal.

Január 27-én, szerdán 17 órától az elmúlt tíz év sikereit idézik fel egy kerekasztal-beszélgetés formájában a Szigligeti Színház egykori és jelenlegi vezetői. A beszélgetésen szó esik majd az önállósodási törekvésről, arról, hogy a változást hogyan élték meg a társulati tagok, és arról is, hogy melyek a legnagyobb sikerélményei az egyes társulatoknak. Ezt követően Czvikker Katalin főigazgató Szépélet című drámáját láthatja a közönség. A Novák Eszter által rendezett felolvasószínházi előadásban egy kisváros életszagú történéseit követhetjük végig. A Szépélet szereplői szinte kivétel nélkül megfordulnak a városi színház jegypénztárában, amely egyfajta olvasztótégelye lesz így különböző élethelyzeteknek, sorsoknak. A 19 órától a Szigligeti Stúdióban kezdődő ingyenes felolvasószínházi eseményre előzetes regisztráció szükséges. A jubileumi évad kapcsán ünnepi imázsvideót is készített a Szigligeti Színház, amely az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=xJMeQ4CJVAE&ab_channel=SzigligetiSz%C3%ADnh%C3%A1z