A Columbus Blue Jackets került utolsóként az észak-amerikai jégkorongliga, az NHL rájátszásába, miután a párharc utolsó mérkőzésen 3-0-ra nyert a Toronto Maple Leafs ellen a koronavírus-járvány miatt rendezett selejtezőben, írja az MTI.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Augusztustól csak azok a csapatok folytathatták, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba vagy reális esélyük volt oda bejutni. A még versenyben maradt 24 csapat két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszott zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, az NBA-hez hasonló „buborékban”. A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseken vett részt, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt játszott, míg ki nem alakult a – helyi idő szerint kedden kezdődő – rájátszás 16 csapatos mezőnye.

Keleten a rájátszás első körben a Phildaelphia Flyers a Montreal Canadiens-szel, a Tampa bay Lightning a Columbus Blue Jackets-szel, a Washington Capitals a New York Islanders-szel, a Boston Bruins pedig a Carolina Hurricanes-szel fog játszani. Nyugaton a rájátszás első körében a Vegas Golden Knights a Chicago Blackhawks-szal, a Colorado Avalanche az Arizona Coyotes-cal, a Dallas Stars a Calgary Flames-szel, a címvédő St. Louis Blues pedig a Vancouver Canucks-szal fog játszani.