A romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségét követően közösen nyitották meg a 2023/24-es tanévet Bihar megye magyar pedagógusai és intézményvezetői is. A megyében több mint 17 ezer diák kezdte el tanulmányait hétfőn.

Bihar község református templomában tartották meg a Bihar megyei magyar iskolák közös tanévnyitó ünnepségét. A Románia Magyar Pedagógusok Szövetsége által immár negyedik alkalommal szervezett eseményen Kéry Hajnal Bihar megye főtanfelügyelő-helyettese az intézményvezetők, pedagógusok és politikusok közös munkájának fontosságáról beszélt, mivel ők azok, akik segítik alakitani az oktatási rendszert és ezáltal a lehető legjobb feltételeket tudják biztositani a diákok fejlődéséhez.

A beszédek után Bihar község előkészítő osztályos tanulói átvették a Rákóczi Szövetség által ajándékozott iskolatáskákat, valamint az RMDSZ és Partium Alapítvány füzetcsomagját. Az esemény zárómozzanataként felavatásra került a település új óvodája is, melyben hétfőtől 80 gyermek kezdheti meg tanulmányait. Az ingatlanberuházás több mint 3 millió lejbe került, melyhez a forrásokat a helyi önkormányzat, a román kormány és az Európai Unió biztosította. – erhangja.ro