Az érmelléki és a hegyközi gazdák szervezésében újabb vásári forgatag készül a nagyváradi Nagyvásártéren (December 1 park) október 5-én és 6-án.

Az Érmellék ízei és termékei elnevezésű vásárra szombaton és vasárnap 10–20 óra között kerül sor. A standokon többek között kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a hagyományos ízeket, zamatokat szeretnék visszaidézni. Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékáit lehet majd megvásárolni, ugyanakkor házi szörpök, lekvárok, hidegen préselt olajok, levendulatermékek, mézeskalács-remekek, tormakészítmények, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyaihoz, dekorációkhoz, különleges kézi készítésű ékszerekhez, díszes üvegekhez, illatszerekhez, népi öltözékekhez is hozzá lehet jutni, mint eddig minden alkalommal. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is.

Szüreti időszak lévén a biharpüspöki Féth-pincészet biztosítja majd az esemény fő látványosságát: lesz helybeni préselés, mustkóstolás, de a kínálat nem merül ki ennyiben, lehet majd forralt bort és óborokat is ízlelgetni.

Forrás: B.N.