December 6-án romániai időszámítás szerint 20 órától (magyarországi időszámítás szerint 19 órától) élőben láthatják az érdeklődők a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese Szólótáncok című kortárs mozgásszínházi előadását a www.eszinhaz.hu weboldalon. A határon túli magyar színházak közül első alkalommal a Szigligeti Színház mutatkozik be az élő színházi közvetítésekre és színházi felvételek szemlézésére szakosodott portálon.

Szólótáncok című előadás a Nagyvárad Táncegyüttes három fiatal alkotójának egy-egy egyszemélyes produkciójából áll össze. Az egyestés előadásban a három táncost leginkább foglalkoztató témák, kérdések kerülnek előtérbe úgy, hogy közben a néző három különböző mozgásformával ismerkedhet meg. Szőcs Anita, Kerekes Dalma és Kányádi György önálló produkciói úgy képeznek egyetlen egységet, hogy mindeközben reflektálnak a táncos műfajnak Nagyvárad Táncegyüttes repertoárjában is visszatükröződő sokszínűségére.

Az eSzínházzal való partnerségről Czvikker Katalin főigazgató korábban elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy jelen lehetünk ezen a hiánypótló platformon, és nagyszerű színházak neve mellett szerepelhet a Szigligeti Színház is. Terveink szerint a következő időszakban mindhárom társulatunk előadását meg lehet majd tekinteni ezen a felületen.”

Az eSzínház Magyarország első olyan internetes platformja, ahol a közönség egyszerre érhet el élő online színházi közvetítéseket, és válaszhat a már rögzített előadások felvételei közül úgynevezett video-on-demand tartalomként. A www.eszinhaz.hu felhasználóbarát weboldalán magyar és angol nyelven lehet böngészni a virtuális repertoárban, amelyben olyan neves társulatok produkciói is láthatók, mint a budapesti Katona József Színház, az Örkény István Színház, a Vígszínház vagy a Radnóti Színház.

A december 6-án élő közvetítés formájában látható Szólótáncok című előadásra jegyeket az eSzínház weboldalán, a www.eszinhaz.hu címen válthatnak az érdeklődők. Felhívják a színházbarátok figyelmét, hogy a standard jegyáron túl támogatói jegy megvásárlása mellett is dönthetnek, így segítve a nagyváradi teátrum további működését.