A Szigligeti Színház szeptember első két hetében szervezi meg a 2021-es év Miniévadát: az eseménysorozat programjában a 2020/2021-es színházi szezonban bemutatott előadások szerepelnek. A 2021-es Miniévad három szabadtéri előadással veszi kezdetét: szeptember 1-én az elmúlt évad legnagyobb közönségsikerét arató Valahol Európában című musicalt láthatják az érdeklődők, 20 órától, a Nagyváradi Vár színpadán. Szeptember 4-én, szombaton ugyanezen a helyszínen lesz látható a Szigligeti Társulat Főnixterv című, improvizációkra épített előadása is. Szeptember 5-én, vasárnap, 20 órától A tigris című áldokumentum-színházi vígjátékot tekinthetik meg a nézők a Bodega Kávéházban.

A Miniévad programja szeptember 8-án, 19 órától a János vitéz című táncszínházi mesejátékkal folytatódik, ezt szeptember 9-én, 18 órától a Nagyvárad Táncegyüttes Vuk című családi táncszínházi előadása követi. Szeptember 10-én, 19 órától Madách Imre Az ember tragédiája című művénak átiratát láthatják az Árkádia Színpadon, szeptember 11-én pedig William Shakespeare leghíresebb drámáját, a Hamletet. Szeptember 12-én, délután 17 órától a Lilliput Társulat tűzi műsorára A négyballábas kisegér című bábelőadást. A Miniévadot a 2020-as év szilveszterén bemutatott Kabaré 120 című előadás zárja, amelyet követően a társulati díjátadó ünnepségre is sor kerül.

A szervezők felhívják minden kedves néző figyelmét, hogy a Miniévad előadásaira a 2019-2020-as évad elmaradt bérletei is érvényesíthetők (kivéve a Valahol Európában és Hamlet című produkciókat). A bérletesek a Miniévadon tudják utolsó alkalommal felhasználni a 2019-2020-as évad megmaradt bérleteit! A szabadtéri előadásokra a belépés csak érvényes védettségi igazolást (oltási vagy betegségből való felgyógyulást bizonyító igazolás, érvényes negatív PCR-teszt) lehetséges. A színház jegypénztárai augusztus 23-ától a megszokott rend szerint tartanak nyitva: főpénztár (színház épülete), hétfő – zárva; kedd, csütörtök – 10–19; szerda, péntek: 13–19, illetve egy órával az előadások előtt; Árkádia-pénztár (Fekete Sas palota), hétfő – 10–17, szerda–péntek – 10–13. – erdon.ro