A várárok Sánc (Griviţei) utca felőli részénél szervezik meg idén, augusztus 30. és szeptember 1. között A nagy piknik (The BIG Picnic) elnevezésű fesztivált, színes és mozgalmas programokkal. A szervezők tájékoztatása szerint lesz egy Vinyl Lounge rész, ahol napközben két dj biztosít majd relaxáló zenét bakelit lemezekről, este pedig ebben a zónában tartanak bulikat.

Koncertezni fognak: Toulouse Lautrec, Byron, Viţa de Vie, Soul Serenade, Melting Dice, Rockabella, Astro Generale, Falling Heads. Az idei nagy piknik kulcsszavai az aktív és egészséges életmód, így minden nap tartanak majd fitnessedzéseket, illetve a témához kapcsolódó beszélgetéseket. A szervezők partnerei néhány egészségügyi vizsgálatot is biztosítanak majd, illetve tanácsadást is. Szombaton és vasárnap, 10 órai kezdettel a Balance Fit szervezésében bodyArt órák lesznek, amely a jóga és a dinamikus testmozgás ötvözése. A gyerekzónában kicsik számára is készülnek foglalkozásokkal.

A Könyvmentők is jelen lesznek, náluk kölcsönözni vagy cserélni lehet majd a különböző köteteket. Miután a rendezvény kisállatbarát, bárki viheti a kedvencét is, de a szervezők maguk biztosítják például kiskutyák jelenlétét, hiszen az Animal Shields Oradea Egyesület közreműködése által örökbe fogadható kutyák is ismerkedhetnek az érdeklődők.

Forrás: Bihari Napló